perjantai 8. huhtikuuta 2011

Sitruuna-juustokakku




Raikasta hyytelökakkua...

Kokeilin tässä kakussa liivatejauheen käyttöä. Sen käyttö poikkeaa hieman totutuista liivatelehdistä. Liivatejauho on sekoitettava ensin pieneen vesimäärään turpoamaan.Anna seoksen liota 5 minuuttia kylmänä. Kuumenna seos sen jälkeen miedolla lämmöllä varovasti kiehumispisteeseen niin, että liivatejauhe liukenee nesteeseen. Muista, että sekoitus on tässä erityisen tärkeää. Anna seoksen jäähtyä hieman, mutta varo, ettei jähmety. Lisää seos tulevaan hyytelömassaan.(ohje liivatejauheen käytöstä myllyn paras-sivuilla)

Sitruuna-juustokakku

vähän tavallista irtopohjavuokaa pienempi vuoka (tai irtopohjavuokaan matalampi kakku)

pohja:
150g keksimuruja
50g voita sulatettuna

täyte:
200g vispikermaa
130g maustamatonta jogurttia tai ruokajugurttia
230g maustamatonta tuorejuustoa
1 sitruunan kuori raastettuna
35g sitruunamehua
50g sokeria

8g liivatejauhetta
33g vettä

Kiille:
200g appelsiinin ja sitruunan puristettua mehua

6g liivate
40g vesi

Murskaa keksit ja sekoita niihin sulatettu voi. Painele keksimuru-voi seos vuoan pohjalle.Laita pohja jääkaappiin.
Vatkaa kerma ja lisää siihen jugurtti, tuorejuusto ja sokeri. Raasta hyvin pestystä sitruunasta kuori ja puserra mehu.
Tee liivateseos ohjeen mukaan ja lisää seokseen hyvin sekoittaen.
Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle ja anna hyytyä vähintään 4 tuntia tai yön yli.

Puserra appelsiinista ja sitruunasta mehu. Voit ottaa mehuun myös hedelmälihaa.
Turvota liivatejauhe vedessä ja lämmitä seos. Lisää sulanut liivate mehuun. Anna mehun hiukan hyytyä ennen kuin kaadat se kakun pinnalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti