lauantai 2. huhtikuuta 2011

Pääsiäismunakakku

Tähän kakkuun sain vinkin Kinuskikissa- blogista. Tein tämän kummitytön synttäreille. Ajattelin lasten pitävän karkkikakusta ja tuleepahan tässä vinkki pääsiäskakkuja suunnitteleville.

Pääsiäsmunakakku


Pohja:
4 munaa
2dl sokeria
2dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Valmista kääretorttupohja.

Täyte:
3 dl vispikermaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl rahkaa
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

2 liivatelehteä
3rkl omenamehua

2-3 banaania

kostutukseen omenamehua

Pursotukseen 3 dl vispikermaa+sokeria

Valmista kääretorttupohja.

Täyte:
Liota liivatteet 10min kylmässä vedesä. Vatkaa kerma ja lisää siihen tuorejuusto ja rahka. Mausta sokerilla. Liota puristetut liivatelehdet kuumaan omenamehuun ja kaada se hyvin sekoittaen täytteeseen. Anna täytteen hyytyä jääkaapissa pohjien leikkaamisen ajan.

Leikkaa kääretorttu pohjasta kolme munan mallista palaa, jotka ovat n. 1cm toisitaan erikokoisia.

Laita suurin munan mallinen kääretorttulevy tarjoilulautaselle. Kostuta omenamehulla ja levitä täytettä pohjalle. Viipaloi banaania väliin. Jatka täyttämistä kerros kerrokselta samaan tyyliin: pohja, kostutus, täyte ja banaani. Muista jättää täytettä kakun kuorrutusta varten. Viimeiseksi (neljänneksi)kerrokseksi voit laittaa vielä halutessasi kääretortun jämäpaloja. Tasoita lopuksi kakun pinta sileäksi veitsellä tai lastalla.

Pursota päälle raitoja kermavaahdosta ja lisää väleihin raitoina värikkäitä hedelmäkarkkeja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti