lauantai 2. huhtikuuta 2011

Pääsiäisbebet

Innostuin tekemään uudestaan bebe-leivoksia ja kehittelin samalla uutta täytettä niihin. Aikaisemmin tekemäni vanilja-voikreemi tuntui jotenkin liian tuhdilta ja tein nyt täytteen maustetusta rahkasta ja kermasta, johon laitoin vähän liivatetta.

Pääsiäisbebet

Pohjat murotaikinasta

täyte:
200g maustettua rahkaa,valkosuklaa-lime (Valion)
1dl vispikermaa
kaksi liivatelehteä

Kuorrutus: Keltaiseksi värjättyä pomadaa ja koristeeksi pääsiäissuklaarakeita

Tee murotaikinasta pohjat pieniin leivosvuokiin.
täyte:
Liota liivatelhdet kylmässä vedessä 10min.Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita siihen valmis rahka. Liota liivatelehdet kuumaan vesi tilkkaan tai limemehuun. Sekoita liivateseos hyvin rahka-kermaseokseen. Anna täytteen hyytyä n.15min.
Laita täytettä leivosvuokiin niin että se tulee hiukan koholle. Laita täytetyt leivospohjat pakkaseen hetkeksi.
Lämmitä pomadaa hiukan että se notkistuu ja lisää siihen vähän sitruunamehua ja keltaista elintarvikeväriä. Sekoita hyvin.
Kasta leivosten yläpuoli pomadassa tai valuta kuorrutetta leivoksen pintaan ja koristele heti suklaarakeilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti