tiistai 14. syyskuuta 2010

Tiramisu-banaanitorttu


Tämä ohje on suoraan syksyn Valio kerma-lehdestä.

Tiramisu-banaanitorttu 12 annosta

Pohja
1 pak (185 g) keksejä, esim. Wilhelmina
2 rkl (30 g) voita sulatettuna
Täyte
4 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
2 prk (à 200 g) maustettua rahkaa tiramisu
1 (120 g) banaani
1 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
Koristeluun
kaakaojauhetta , paahdettuja
mantelilastuja ja/tai
suklaarouhetta
Leikkaa leivinpaperista irtopohjavuokaan (Ø 22 cm) pohjan kokoinen pala. Murenna keksit esim.
monitoimikoneessa. Sekoita niihin voisula. Taputtele muruseos vuoan pohjalle leivinpaperille.
Liota liivatelehtiä runsaassa kylmässä vedessä 5 - 10 min. Vaahdota kerma. Sekoita rahkaan
pieniksi kuutioiksi leikattu banaani sekä sokerit. Sulata puristetut liivatelehdet kiehuvan kuumaan
vesitilkkaan (1 1/2 rkl). Kaada seos rahkan joukkoon ohuena nauhana hyvin sekoittaen. Lisää
kermavaahto.
Kaada täyte pohjalle. Tasoita pinta. Peitä. Hyydytä kakkua jääkaapissa n. 4 tuntia tai yön yli.
Irrota kakku veitsellä vuoan reunasta. Sihtaa kaakaojauhe siivilän läpi kakun pinnalle tai lisää
paahdetut mantelilastut tai suklaarouhe.
VINKKI
* Voit käyttää pohjassa myös Digestive-keksejä. Lisää niihin 75 g voita sulatettuna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti