tiistai 14. syyskuuta 2010

Porkkanakakku

Porkkanakakku

2 dl rypsiöljyä
1 ½ dl sokeria
1 ½ dl fariinisokeria
3 munaa
3 dl porkkanaraastetta
100 g tuorejuustoa
2 rkl sitruunamehua
2 ½ dl pähkinärouhetta
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
½ tl suolaa
1 tl kanelia

kuorrutus:
200 g tuorejuustoa
¾ dl tomusokeria
2 rkl sitruunamehua
pinnalle: pähkinärouhetta

1.Voitele halkaisijaltaan n. 24 cm olevan kakkuvuoan sivut. Leikkaa leivinpaperista ympyrä vuoan pohjalle. Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen.
2.Vatkaa öljy ja sokerit. Lisää munat yksitellen, koko ajan vatkaten.
3.Sekoita porkkanaraaste, tuorejuusto ja sitruunamehu keskenään ja lisää pähkinärouheen kanssa taikinaan.
4. Sekoita kaikki loput kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan.
5.Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla n. 40 – 50 min. Jäähdytä kokonaan.
6.Sekoita kuorrutusta varten huoneenlämpöinen tuorejuusto siivilöidyn tomusokerin ja sitruunamehun kanssa notkeaksi tahnaksi. Levitä veitsellä kakun päälle.
7.Kakku säilyy useita päiviä kosteana ja mehevänä ilman kuorrutustakin ja on parhaimmillaan parin päivän päästä leipomisesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti