maanantai 18. heinäkuuta 2016

Puhtikaura ja mustikkakakku

Oletteko kuulleet puhtikaurasta? En minäkään vähän aikaa sitten ollut,mutta kun eri blogeista siitä luin niin kiinnostuin. Se on puuterimainen täysjyväkaurajauhe,joka on tarkoitettu käytettäväksi juomajauheena. Jokainen voi käyttää jauhetta haluamallaan tavalla helpoimmin esimerkiksi veteen tai muuhun juomaan sekoitettuna.


Puhtikaura on suomalaisen huippuosaamisen ja pitkän kehitystyön aikaansaannos. Puhtikaura-voimajuomajauhe esikypsennetään ekstruusion avulla normaalia korkeammassa lämpötilassa ja kovassa paineessa.
Ekstruusion lopputuloksena syntyy täysin puhdas, superhieno puuterimainen täysjyväkaurajauhe, jossa on tallessa kaikki kauran parhaat ominaisuudet. Ekstruusiosta johtuen puhtikaura sitoo nesteitä erityisellä tavalla ja pitää kylläisenä pitkään. Puhtikauran hitaat hiilihydraatit, betaglukaani ja korkea proteiinipitoisuus tekevät siitä superfoodia parhaimmillaan - päivittäin. 
( http://www.puhtikaura.fi/)

lisätietoa puhtikaurasta saa valmistajan sivuilta puhtikaura.fi

Itse näin puhtikaurassa mahdollisuuden käyttää sitä smoothiessa sitovana aineena sekä antamassa lusikoitavaan smoothiehen hyvän rakenteen. Hitaiden hiilihydraattien vuoksi kaura pitää myös hyvin nälkää poissa.

Kokeilin puhtikauraa myös raakakakuissa(tosin silloin kakut ei olisi enää raakoja koska kaura on kypsennetty.)Kakussa puhtikaura antaa hyvän ja kiinteän rakenteen kun se sitoo nesteitä. Maku on niin mieto ettei sitä edes huomaa.

Helpoimmillaan olen käyttänyt puhtikauraa palautusjuomana proteiinijauheen ja veden kanssa sekoitettuna, tämä kävisi hyvin myös liikuntaa edeltäväksi juomaksi. Helposti sulavaa,helpossa
 muodossa.


Mustikkakakku jossa puhtikauraa

Pohja
3dl pähkinä-rusinasekoitusta
2dl kaurahiutaleita
1rkl raakakaakaojauhetta
2 rkl kookosöljyä sulana

täyte:
1 iso avokado
2 banaania
2dl mustikoita
0,5dl kookosöljyä sulana
1 dl puhtikauraa
1tl vaniljajauhetta
1 sitruunan mehu ja vähän sitruunan raastettua kuorta

Hienonna pohjan aineet ja lisää lopuksi kookoshiutale. Taputtele pohja irtopohjavuokaan leivinpaperin päälle.

Soseuta avokado,banaanit ja mustikat sitruunamehun kanssa tehosekoittimessa. Lisää halutessasi sitruunan raastettua kuorta. Sulata kookosöljy. Lisää puhtikaura-jauhe ja vanilja. Lisää lopuksi kookosöljy ja soseuta sileäksi.Kaada täyte pohjan päälle ja laita mutamaksi tunniksi pakkaseen.

Ota kookosmaitotölkistä jähmettynyt kookoskerma ja vatkaa vaahdoksi.Mausta hunajalla.

Koristele kakku kookoskermavaahdolla ja mustikoilla.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti