keskiviikko 22. kesäkuuta 2016

Kesä ja muurinpohjaletut

Voi kun aika onkin mennyt nopeaa ja työntäyteinen kevät onkin ohi. Onneksi! sillä tykkään niin paljon kesästä ja toivon että aikaa on nyt paljon muuhunkin kuin normaaliin arkeen lasten kanssa ja työhön jota olen tehnyt vain iltaisin ja viikonloppuisin. Koneen ääressä en ole blogia päivittänyt pitkään aikaan. Puhelimella olen bloggerin kautta yrittänyt mutta jostain syystä en ole onnistunut.

Mutta nyt on kesä ja aika muurinpohjalettujen. Tuo oli perinteinen herkku lapsuuden kesissä ja myöhemminkin aina kyllästymiseen asti.
Nyt minua harmittaa perinteisissä letuissa maito ja vehnä,jotka eivät tuo minulle hyvää oloa. Siksipä tuunasin ohjetta mieleisekseni.

Hilloksi valmistin tuorehillon tuoreista mansikoista ja chiansiemenistä. Turpoessaan siemenet sitovat hillon ja tekevät marjoista hyytelöä. Toki myös perinteinen marjasurvos on todella hyvää. Makeutusta en kaipaa sillä marjat itsessäsn ovat kuonnollisesti makeita.

Lisäksi letuille laitoin foodinin kookosmannaa joka korvasi kermavaahdon hyvin.Kookosmanna on samettista, sileää kookossosetta joka sopii tosi hyvin makeisiin herkkuihin.

Muurinpohjaletut n. 15kpl

6 dl kauramaitoa tai muuta maidotonta juomaa (esim. vishyvesi)
6dl (gluteenittomia)kaurajauhoja
1 tl suolaa
4 munaa
50g kookosöljyä ( tai voita)
halutessasi makeutta ripaus kookossokeria tai vähän hunajaa

Sekoita taikina ja anna turvota n.puoli tuntia. Paista letut pannulla voissa tai kookosöljyssä.

Valmista lettujen kaveriksi chiahillo esim. mansikoista. Soseuta puoli litraa mansikoita ja sekoita siihen 3rkl chiansiemeniä. Anna siementen turvota vähintään 15min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti