tiistai 22. maaliskuuta 2016

Mango-suklaaraakakakku

Tämä on päivitetty versio omasta aikaisemmin julkaisemastani Mango-suklaaraakakakkuohjeesta. Kokemuksen myötä muokkasin omasta mielestäni vielä paremmaksi.Säilytin kakun edelleen pähkinättömänä koska moni sellaista ohjetta kaipaa. Silloin kakun saa tehtyä myös edullisemmin kuin pähkinää sisältävän kakun. Halutessasi voit käyttää kakkuun myös valmista raakasuklaata.
Käytin tähän kakkuun monia raaka-aineita joita olen ostanut Foodinilta. Olen huomannut ne laadukkaiksi ja suosittelen niitä mielelläni muillekin.

Mango-suklaakakku (raakakakku)
18cm vuoka

Valmista ensin raakasuklaa:

100g Foodin kaakaovoita
60 g Foodin kylmäpuristettua kookosöljyä
4rkl Foodin raakakaakaojauhetta
2rkl Foodin lucumaa
4-5rkl hunajaa

 Laita kaakaovoi ja kookosöljy vesihauteeseen sulamaan. Lisää siihen kaakaojauhe ja hunaja. Sekoita hyvin. Kaada n.puolet suklaasta suklaamuotteihin kakun koristelua varten. Ota 4rkl suklaamassaa pohjaa varten.Suklaatäytteeseen tulevasta suklaasta voit tehdä hieman makeampaa kuin tavallisesti koska maku laimenee vähän kookosmaidosta.
pohja:
2 dl kaurahiutaleita(gluteenittomia)
2dl tuoreita taateleita
0,5 tl Foodin vaniljajauhetta
4rkl sulaa raakasuklaata
Poista taateleista kivet ja hienonna kaurahiutaleiden kanssa tehosekoittimessa. Mausta vaniljalla ja lisää sula suklaa. Painele irtopohjavuoan pohjalle.

valmista sitten suklaatäyte:
n. 100g sulaa raakasuklaata(ohje ylempänä)
200g kookoskermaa( tai kerma yhdestä 400g kookosmaitopurkista)
0,5 dl Foodin chiansiemeniä

Jos käytät kookosmaitoa,käytä siitä vain kylmässä erottunut valkea kookoskerma. Laita kookosmaito tehosekoittimeen ja vatkaa hieman. Lisää chiansiemenet ja sekoita voimakkaasti että siemenet rikkoutuvat.  Kaada sitten raakasuklaa kookosmaidon sekaan ja sekoita tasaiseksi. Kaada täyte kaurahiutalepohjan päälle, tasoita lusikalla ja laita pakastimeen odottamaan mangotäytteen valmistumista.
Mangotäyte:
1 kypsä mango kuorittuna tai 250g pakastemangokuutioita
200g kookoskermaa tai kerma yhdestä 400g kookosmaitopurkista
0,5dl Foodin kookosöljyä tai kaakaovoita
1 rkl Foodin psylliumia
hunajaa maun mukaan
1 tl kurkumaa (jos haluat keltaisemman täytteen)
Kuori ja pilko mango. On todella tärkeää, että käytät kypsää hedelmää, se tuo täytteeseen tarvittavan hedelmäisyyden ja makeuden. Jos et löydä kypsää mangoa,voit käyttää pakastekuutioita. Anna kuutioiden sulaa huoneenlämmössä tai yön yli jääkaapissa. Jos käytät kookosmaitoa,anna sen jähmettyä jääkaapissa ja käytä siitä vain valkea kermaosa. Lopun kookosveden voi käyttää esim.smoothiehen.
Sulata kookosöljy tai kaakaovoi vesihauteessa.
Soseuta kaikki ainekset yhtä aikaa sileäksi ja kaada täyte sen jälkeen suklaakerroksen päälle.
Laita kakku pakastimeen muutamaksi tunniksi ja irrota sitten irtopohjavuoasta. Irtopohjavuoan reuna irtoaa kauniisti, kun valutat hanasta todella kuumaa vettä ja pyöräytät vuoan ulkoreunat nopeasti veden alla, sitten vain heti vuoan reuna irti kakusta ja lopputuloksena on kauniin tasainen kakun pinta.
Halutessasi voit tehdä mangokuorrutuksen tai koristella kakun hedelmillä ja /tai marjoilla ja raakasuklaalla

Mangokuorrutus:
1 kypsä mango kuorittuna tai 250g pakastekuutioita
Soseuta mango ja lusikoi kakun pinnalle juuri ennen tarjoilua.

2 kommenttia:

  1. Nams, Laita kuvat isompina, heikkonäköinen ei näe ;) :P

    VastaaPoista
  2. Nams, Laita kuvat isompina, heikkonäköinen ei näe ;) :P

    VastaaPoista