tiistai 20. lokakuuta 2015

Laadukkaammin ja terveellisemmin

Olen jo usean vuoden ajan käyttänyt ruokavaliossa erilaisia superfoodeiksi kutsuttuja raaka-aineita. Olen tästä joskus aikaisemminkin kirjoittanut. Minulle ne ovat aika arkipäivää ja niiden käyttöä ei enää erikseen ajattele.
Superfood, superruoka nimitys tulee siitä että ne sisältävät erityisen paljon ravintoaineita. Monia ihmetyttää se että toiselta puolelta maapalloa tuodaan purkkia ja purnukkaa tänne Suomeen. Eikö omat mustikat ja nokkoset kelpaa? Kyllä kelpaa ja hyvinkin!Itse arvostan suuresti suomesta ja läheltä saatua esim. ravintorikkaita marjoja ja villiyrttejä. Niitäkin voi ihan hyvin sanoa superfoodeiksi. Mutta se ei sulje pois sitä että haluan tutustua ja käyttää myös sellaisia terveyttä edistäviä raaka-aineita joita muualta maailmasta saa.
Olen sitä mieltä että lähes kaikki ihmiset hyötyisivät siitä että lisäisivät jotain superfoodia ruokavalioon. Erityisesti käytössä olevian raaka-aineiden korvaaminen laadukkailla ja terveellisemmillä vaihtoehdoilla on helppo tapa lisätä ravintotiheyttä ruokavalioon.

Esimerkkinä voisin tähän laittaa marjapuuron. Siihen tulee yleensä vettä ja marjoja joista keitetään mehu ja mannasuurimoita ja sokeria.

Entä jos tekisit sen laadukkaammin. Laittaisit chiansiemenet likoamaan veteen. Laittaisit tehosekoittimeen PALJON marjoja ja vähän makeaa hedelmää(banaania,taatelia tai vaikka päärynää)riippuen kuinka happamia marjat on ja kuinka makeaa haluat. Sitten kaikki turvonneiden chiansiementen kanssa sekaisin tehosekoittimessa. Chiansiemenistä saa hyviä rasvahappoja,proteiinia sekä kuitua. Luonnollisilla hedelmillä voi korvata valkoisen sokerin, jos sitä kaipaa. Takuulla pitää nälkää paremmin kuin vehnäpuuro. Kokeilepa!

Aikaisemmin olen blogissa julkaissut puolukka-chiapuuron ohjeen.
Marjaherkku on myös vaihtoehto marjapuurolle.

Blogista löytyy monia reseptejä jotka olen kehittänyt tutuista epäterveellisiksi pidetyistä herkuista terveellisemmän vaihtoehdon.Kannattaa ennakkoluulottomasti kokeilla uusia tapoja leipoa ja tehdä herkkuja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti