torstai 23. heinäkuuta 2015

Gluteeniton pataleipä

Gluteeniton pataleipä

5dl kädenlämpöistä vettä
n.herneen kokoinen pala tuorehiivaa
7dl viljatuotteen tummaa gluteenitonta jauhoseosta
2 dl siemeniä tai rouhittuja pähkinöitä
2tl suolaa
1 rkl hunajaa

Sekoita hiiva veteen ja lisää muut aineet. Taikinaa ei tarvitse vaivata ollenkaan. 
Jätä taikina 12-16 tunniksi huoneenlämpöön(esim.yön yli)
Aamulla laita valurautapata kuumenemaan 225 asteiseen uuniin ja lämmitä sitä siellä n. 15 min.
Kaada taikina aitten pataan ja paista kannen alla 30min ja ilman kantta 15 min. Nosta pata uunista ja kumoa leipä. 
Anna leivän jäähtyä ritilällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti