torstai 23. heinäkuuta 2015

Gluteeniton foccaccio



Gluteeniton foccaccio

5 dl vettä (reilusti kädenlämpöistä)
2rkl psylliumkuitujauhetta
4-5 dl viljatuotteen tummaa gluteenitonta jauhoseosta
1,5dl perunajauhoa
1tl + 1/4 tl kuivahiivaa
1,5 tl suolaa
1  rkl siirappia tai hunajaa
1 dl oliiviöljyä

Sekoita psyllium veteen. Sekoita hiiva ja suola jauhoihin js lisää taikinaan siirapin kanssa. Sekoita taikina sähkövatkaimella. Taikinan tulee olla melko löysää. 
Sekoita öljy taikinaan. Anna taikinan kohota liinan alla n.30 min. 
Levitä taikina pellille öljytyin käsin ja painele taikinaan esim.kirsikkatomaatteja,säilykemaa-artisokkaa,aurinkokuivattua tomaattia,rosmariinin oksia,fetaa tms. Ripottele pinnalle vielä sormisuolaa tai merisuolakiteitä. 
Laita leipä heti kylmään uuniin ja uuni lämpenemään 200 asteeseen (kiertoilma 175 astetta) ja paista 40 minuuttia aiitä kun uuni on saavuttanut lämpötilan. Jäähdytä ritilällä.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti