sunnuntai 2. lokakuuta 2011

Valkosuklaakakku


Valkosuklaakakku

pohja:
180g keksejä
80g suklaata
50g voita

täyte:
100g valkosuklaata
100g maustamatonta tuorejuustoa
170g vaniljanmakuista tuorejuustoa
1 dl sokeria
2 dl vispi- tai kuohukermaa
4 liivatelehteä
3 rkl vettä

Murskaa keksit. Sulata pohjaan tuleva suklaa. Sulata voi. Sekoita sula suklaa ja sulatettu voi keksimuruihin ja painele irtopohjavuoan reunoille.
Laita pohja jääkaappiin jähmettymään.

Liota liivatelehdet reilussa kylmässä vedessä n. 10min. Sulata valkosuklaa. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita sula suklaa tuorejuustojen ja sokerin kanssa. Sekoita joukkoon kermavaahto. Liota liivatelehdet kuumennettuun vesitilkkaan ja lisää liivateseos täytteen sekaan koko ajan huolellisesti sekoittaen.

Laita täyteseos pohjan päälle ja tasoita tasaiseksi. Laita hyytymään jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli.

Koristele kakku juuri ennen tarjoilua suklaalla ja hedelmillä tai marjoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti