sunnuntai 23. lokakuuta 2011

Lohipiirakka

Pihahommien jälkeen teki mieli jotain lämmintä iltapalaa, joten päätin tehdä suolaista piirakkaa siitä mitä kaapista löytyi. Resepti tuli sitten ihan kokeilemalla.


Lohipiirakka

Pohja:
100g voita
3dl ruisjauhoja
0,5tl suolaa
10g hiivaa
0,75dl lämmintä vettä

Nypi jauhot ja suola pehmeän voin kanssa muruksi. Liota hiiva veteen ja sekoita taikina tasaiseksi. Anna taikinan levätä hetki.

Täyte:
200g lohta
suolaa ja mustapippuria
1 punasipuli
100g kesäkurpitsaa
50g emmental- juustoa tai muuta juustoa

1 muna
1 dl ruokakermaa
tilliä
0,5 tl suolaa

Paista lohiviipaleet pannulla sipulirenkaiden kanssa ja mausta suolalla ja pippurilla. (Voit käyttää myös lämmin- tai kylmäsavulohta, silloin niitä ei tarvitse paistaa.)

Raasta kesäkurpitsa ja juusto. Sekoita muna-kermaseos.

Levitä taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
Laita pohjalle kesäkurpitsaraaste ja lohi ja sipulit. Ripottele juustoraaste päälle.
Kaada muna- kermaseos tasaisesti täytteen päälle.

Paista 225 asteessa n.30 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti