tiistai 30. maaliskuuta 2010

Mämmimousse/hyytelö

Pääsiäistä odotella on jo maisteltu mämmiä. Sehän onkin hyvää taas pitkästä aikaa! Siitäkin saa monenlaista herkkua, kun vähän mielikuvitusta käyttää. Tässä mämmimoussessa maistuu appelsiini. Voit tehdä siitä hyytelön tai jäädykkeen lisäämällä liivatetta, niin pystyy vaikka kumoamaan hyytelön tarjoiluvadille.

Mämmimousse/hyytelö

1-2dl mämmiä
1dl kuohukermaa
1dl rahkaa
1dl maustamatonta jogurttia
sokeria
vaniljasokeria
1 appelsiini soseitettuna
(4 tl liivatejauhetta)

Vatkaa kerma. Sekoita siihen mämmi, rahka ja jogurtti.(Voit käyttää myös vain rahkaa tai jogurttia.)Mausta sokerilla. Survo appelsiini. Sekoita se mämmimousseen.

(Jos haluat tehdä hyytelön,niin kuumenna appelsiinisurvos ja sekoita liivatejauhe siihen. Sekoita hieman jäähtynyt appelsiini-liivateseos mämmimousseen. Jäädykettä saat pakastamalla hyytelön.)

Koristele appelsiiniviipaleilla ja pääsiäiskarkeilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti