lauantai 20. maaliskuuta 2010

Lohipizza



Kotona ruispohjaan tehty lohipitsa voittaa kyllä mennen tullen pizzerioiden lätyt.

Lohipizza 1 pellillinen

ruispizzapohja:
2dl vettä
1tl suolaa
2dl ruisjauhoja
3dl vehnäjauhoja
0,5pss(6g) kuivahiivaa
3rkl öljyä
(oreganoa)


200g tomaattimurskaa
pizzamaustetta tai oreganoa
150g juustoraastetta

200g lohifilettä
suolaa
sitruunapipuria

1 punasipuli
oliiveja

Valmista pohjataikina, kohota sitä lämpimässä paikassa n.puoli tuntia ja kauli se pellille. Anna kohota pellillä n. puoli tuntia.
Fileoi lohifileestä ohuita siivuja ja ripottele siivuille suolaa ja pippuria.
Levitä tomaattimuska pizzapohjan päälle. Ripottele siihen pizzamauste ja juustoraaste. Viipaloi punasipuli ohueksi ja levitä sipulirenkaat juuston päälle. Levitä lohisiivut sipulin päälle yhteen kerrokseen(siis ei päällekkäin).Ripottele pinnalle viipaloituja oliiveja.
Paista 250asteessa uunissa n.15min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti