maanantai 15. kesäkuuta 2015

Hyvän olon korvapuustit


Olen jonkin verran kaivannut korvapuusteja,minusta pulla ja etenkin korvapuusti on paras kahvileipä jos makeista pitää jotain valita. Kun olen maidottomalla,munattomalla ja gluteenittomalla niin en ole edes viitsinyt tehdä mitään korvaavaa pullaa kun ei se kuitenkaan olisi sama kuin se mistä jo mielikuvissa tykkää.
Näin jossakin ohjeen superkorvapuusteista ja ajattelin heti että näitä kokeilen. Joku sanoisi varmaan että on aika "kaikettomat" pullat mutta mun mielestä näissä juurikin on oikeasti sisältöä. Ei mitään turhaa mutta paljon hyvää. Siksi nimeainkin nämä hyvän olon korvapuusteiksi.

Hyvän olon korvapuustit

6-8kpl

4,5dl mantelijauhoa
4tl leivinjauhetta
2 rkl kookossokeria
Ripaus merisuolaa
3 rkl kookosöljyä
1,5 banaania

Täyte:
10 tuoretta taatelia
1dl vettä
1rkl kanelia
1 tl kardemummaa


Tee ensin taatelihillo. Poista taateleista kivet ja paloittele kattilaan veden ja mausteiden kanssa. Kiehauta kunnes taatelit on soseutuneet. 

Tee taikina. Sekoita kuivat aineet ja lisää sula kookosöljy. Sekoita lusikalla murumaiseksi. Lisää soseutettu banaani ja sekoita taikina. Jos taikina tuntuu liian märältä niin lisää vähän jauhoja. 
Taputtele taikina jauhotetun leivinpaperin päällä nelsikanttiseksi. Levitä täyte pohjan päälle ja rullaa taikina rullaksi leivinpaperin avulla. Leikkaa rullasta paloja ja nosta muffinssi/pullavuokiin. 
Paista n.25mim 175 asteessa. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti