lauantai 15. maaliskuuta 2014

Valkosuklaa-mangopiirakka

Pääsiäinen ja kevät saa myös leivonnaisiin väriä. Rahka ja hedelmät kuuluu perinteisesti pääsiäisen piirakoihin. Tällä kertaa rahkan tilalla käytin kreikkalaista jogurttia ja makeutta antamaan valkosuklaata. Pohjan maustoin hunajalla ja jauhoina kaurajauhoa.

Valkosuklaa-mangopiirakka

Kaura-murotaikina
150g voita
1dl sokeria tai hunajaa
1muna
2,5 dl jauhoja( vehnä- tai kaura)
1 dl kaurahiutaleita

täyte:
3dl kreikkalaista jogurttia
100g rouhittua valkosuklaata
1 muna

2 prk säilykemangoa

Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää munahyvin vatkaten. Lisää kuivat aineet ja sekoita taikinaksi.

Levitä pohjataikina n. 25cm piirakkavuoan pohjalle.

Sekoita täytteeseen jogurtti, suklaa ja muna. Levitä seos pohjan päälle. Leikkaa mangosta  viipaleita ja asettele piirakan päälle.

Paista 200 asteessa n. 30-40min



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti