sunnuntai 9. joulukuuta 2012

Jouluinen juustokakku( paistettu)

Usein olen ajatellut tätä kakkua tehdä,mutta tekemättä on jäänyt. Ehkä tänä jouluna...(ohje kotiliedestä)

Jouluinen juustokakku

Liotetut hedelmät
250 g kuivattuja luumuja
200 g kuivattuja aprikooseja
5 dl vettä
2 dl sokeria
kanelitanko

Pohja:
4 dl piparkakkumuruja
1 rkl sokeria
75 g voisulaa
Täyte:
600 g maustamatonta tuorejuustoa
1,5 dl sokeria
1 rkl maissitärkkelysjauhoa
2 tl vaniljasokeria
4 munaa
1 rkl sitruunamehua
PInnalle:
4 dl kermaviiliä
3 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria
Koristeeksi:
liotettuja luumuja ja aprikooseja
Lisätietoja:

Valmistusohje
20 palaa
hedelmien liotus yön yli
valmistusaika: 2 tuntia
jäähtymisaika: 4 tuntia
Aloita kakun valmistus edellisenä päivänä. Kiehauta vesi, sokeri ja kanelitanko. Lisää seokseen kuivatut hedelmät ja alkoholi. Anna hedelmien liota yön yli liemessä.
Vuoraa irtopohjainen kakkuvuoka leivinpaperilla. Sekoita piparkakkumurut, voisula ja sokeri. Painele seos vuoan pohjalle. Lado pohjalle liotettuja hedelmiä.
Sekoita täyteainekset ja kaada seos vuokaan. Kypsennä tunnin ajan 175-asteisessa uunissa.
Ota kakku uunista ja anna jäähtyä noin 20 minuuttia. Sekoita kermaviili, sokeri ja vanilja. Kaadaseos kakulle kypsennä vielä noin 15 minuuttia. Anna kakun jäähtyä kunnolla. Korista liotetuilla hedelmillä ja tarjoa kermavaahdon kera.
VINKKI: Hedelmien liotusliemen voi keittää laakeassa pannussa kokoon siirapiksi, jota voi valuttaa kakulle tai annoslautasille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti