lauantai 19. maaliskuuta 2011

Bebe-leivokset

En ole aikaisemmin tehnyt oikeita bebe-leivoksia. Leivokset on kiinnostanut minua, koska ne on niin kivan näköisiä ja minulla on juuri sellaisia pieniä leivosvuokia,joita "oikeisiin" bebeihin tarvitaan. Oli aika yllätys, kun tajusin että beben täyte on perinteisesti voikreemiä, eli leivokset ei mitään dieettiherkkuja ole. Ehdottamasti oli kokeilemisen arvoinen juttu, ja joskus näitä saattaa meillä juhlissa löytyä:)jos meillä joskus juhlia on. Harjoituksen vuoksi siis tein. Sain ostettua töistä oikeaa kondiittorin bomadaa kuorrutteeksi.Kuorrutteen voi toki tehdä tomusokerista ja valkuaisesta. Pääsiäisen kunniaksi tein keltaisen kuorrutuksen näihin.


Bebe-leivokset 10kpl

Pohja:
Kauli murotaikina jauhotetulle pöydälle levyksi. Nosta taikina varovasti kaulimen avulla vierekkäin asetettujen leivosvuokien päälle. Painele taikinaa niin että se leikkautuu vuokien mukaisiksi paloiksi. Voit myös leikata esim. lasilla painaen taikinasta pyöreitä paloja, jotka nostat folioleivosvuokiin tai muffinipellin syvennyksiin.
Pistele leivospohjat haarukalla ja paista 200 asteessa n.8min

Täyte:
Vanilja-voikreemi

1,5 dl ruokakermaa
1rkl maissitärkkelystä
2rkl sokeria
1tl vaniljasokeria

100g voita

Sekoita kerma, maissitärkkelys ja sokeri keskenään kattilassa ja kuumenna. Kun kiisseli kiehahtaa, ota levyltä ja jäähdytä. Lisää vaniljasokeri.
Vatkaa voi vaaleaksi vaahdoksi. Vatkaa jäähtynyttä vaniljakiisseliä ja lisää siihen vähitellen vatkattua voita.
Laita vanilja-voikreemiä leivospohjille, niin että täyte tulee hieman koholle. Kasta leivokset sokerikuorrutteeseen tai valuta kuorrutetta leivosten päälle. Koristele leivokset heti, ennen kuin kuorrute kuivuu. koristeeksi voit laittaa esim.pistaasipähkinöitä tai nonparelleja.

Kuorrutus:
3 dl tomusokeria
3 rkl sitruunamehua
1 munanvalkuainen

Sekoita tomusokeri valkuaiseen tasaiseksi tahnaksi, lisää sitruunamehu. ja kasta leivonnaiset siihen.Jos haluat värillisen kuorrutuksen niin käytä elintarvikeväriä.

1 kommentti: