sunnuntai 28. marraskuuta 2010

Täytetty porsaan ulkofilee



1 Porsaan ulkofilee

Täyte:
n. 100g Hasselpähkinärouhetta
200g sekahedelmiä
TAI
esim. 200g pippurituorejuustoa ja omenaa
TAI
omenaa/luumua ja sipulia

suolaa
mustapippuria

Ota liha huoneenlämpöön ainakin tunti ennen valmistamista. Leikkaa filee levyksi leikkaamalla ensin file pituussuunnassa lähes pohjaan saakka ja käännä lieve sivuun. Leikkaa auki liepeen alta niin, että muodostuu tasainen levy. voit nuojia levyä kevyesti ohuemmaksi. Valmista täyte. Hienonna sekahedelmät ja pähkinärouhe tasaiseksi tahnaksi. Ripottele levylle suolaa ja mustapippuria. Levitä levylle täyte ja kääri rullaksi. Sido file puuvillalangalla. Ruskista lihakäärö kuumalla pannulla , niin että pinta saa väriä. Hiero lihan pintaan suolaa ja pippuria. Paista uunissa 150 asteessa n. 50 minuuttia. Voi käyttää lihalämpömittaria. Porsaan filee on valmis kun sen sisälämpötila on 75 astetta.
Tarjoile esim. uunijuuresten ja perunasoseen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti