lauantai 16. lokakuuta 2010

Mustikkakukko


Mustikkakukko maistui ihan yhtä hyvältä kuin muistelinkin! Tämän voi tehdä myös annosvuokiin esim. jälkiruoaksi.

Mustikkakukko 6-8 annosta

200g voita tai margariinia
3/4 dl sokeria
3,5 dl ruisjauhoja
3/4 tl leivinjauhetta

8dl mustikoita
n.1dl sokeria
0,5dl perunajauhoja

Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri. Lisää jauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu. Painele 2/3 osaa taikinasta voidellun vuoan pohjalle ja reunoille. Sekoita täytteen ainekset ja lisää pohjan päälle. Ripottele lopputaikina kanneksi kukolle. Jos haluat siistin kannen, laita lopputaikina hetkeksi jääkappiin ja kaulitse siitä kansi.
Paista 200 asteessa n.40min.

Tarjoile lämpimänä vaniljajäätelön tai -jogurtin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti