lauantai 7. elokuuta 2010

Vadelma- valkosuklaamuffinssit


Tuoreet aamulla poimitut vadelmat houkuttelivat kokeilemaan tätä makuelämystä! Tervetuloa maistamaan!
Tätä ohjetta voisi soveltaa myös vaihtamalla vadelmat mustaherukkaan ja valkosuklaan tummaan suklaaseen, voisi tulla ihania mustaherukka-suklaamuffinsseja. Kuka kokeilisi ensin!


Vadelma-valkosuklaamuffinssit 24 kpl

310g sokeria
310g öljyä
310g kananmunia
210g (täysjyvä)vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoa
95g perunajauhoja
9g leivinjauhetta
5g suolaa
4g vaniljasokeria

Vatkaa taikinaa n.6min

Lisää:
150g vadelmia(rouhittuna)
150g valkosuklaarouhetta

paista 175 asteessa 20-25min

päälle:
sulatettua valkosuklaata

Mittaa kaikki aineet paitsi suklaa ja vadelma kulhoon. Vatkaa taikinaa 6min. Lisää suklaa ja vadelmat. sekoita taikina sekaisin. Laita taikina pursotinpussiin ja jaa kahdessa erässä muffinssivuokiin niin taikinan täyteaineet jakautuu tasaisesti. Paista muffinsseja n.175 asteessa 20-25 min.

Voi koristella muffinssit kastamalla jäähtyneen muffinssin sulaan suklaaseen.

1 kommentti: