perjantai 23. huhtikuuta 2010

Mysli


Kotitekoinen mysli on monia kaupan myslejä terveellisempi vaihtoehto. Itse tehden voi vaikuttaa sokerin, suolan ja rasvan määrään. Tässä myslissä makeutta antavat kuivatut hedelmät ja terveellistä rasvaa tuovat pähkinät ja siemenet.

Mysli
5dl neljän viljan hiutaleita
1dl kauralesettä
1dl vehnänalkioita
1dl rusinoita
1dl kuivattuja hedelmäkuutioita
2dl pähkinöitä(osittain rouhittuja)
1dl auringonkukan siemeniä

Sekoita muut ainekset paitsi rusinat,kuivatut hedelmät ja vehnänalkiot. Laita leivinpaperille uunipellille. Paahda 150 asteessa n.15 min tai kunnes pähkinät ja hiutaleet ovat saaneet vähän väriä. Lisää jäähtyneeseen seokseen hedelmät ja rusinat sekä vehnänalkiot.

Mysliin saa vaihtelua käyttämällä erilaisia kuivattuja hedelmiä tai kuivattuja marjoja sekä vaihtelemalla pähkinäsekoituksia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti