Munaton,maidoton ja gluteeniton on melkoinen haaste mutakakun kohdalla, mutta jos mieli tekee niin kyllähän siitä jonkinlaisen suklaakakun aikaiseksi saa. Olen tehnyt tätä vain sellaisena pehmeänä suklaisena tahmeana vuokakakkuna, joten pidennä paistoaikaa jos haluat kypsän vuoasta irroitettavan kakun.
Mutakakku
200g tummaa maidotonta suklaata
2dl rypsi tai kookosöljyä
2dl sokeria
3-4dl makeuttamatonta omenasosetta(myös muut hedelmäsoseet käy)
2,5dl gluteenittomia jauhoja(esim. riisi-kaura tai manteli)
1tl leivinjauhetta
Sulata suklaa ja sekoita öljy siihen. Sekoita sokerit ja hedelmäsose. Lisää hedelmäsoseeseen suklaa-rasvaseos sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada taikina voideltuun uunivuokaan.
Paista n. 20-25min 200asteessa
Tarjoile esim. marjojen kanssa.
(valitettavasti kuvaa en ole ehtinyt ottaa ennenkuin kakku on mennyt parempiin suihin:))
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti