Leipomiset on nykyään aika haasteellisia ja mielenkiintoisia, koska haluan tehdä sellaista mitä voin itsekin syödä. Kaikki ohjeet jotka ovat maidottomia,munattomia ja gluteenittomia kiinnostavat. Mutta en halua tehdä mitään dieettiherkkuja vaan kaikille maistuvia vaihtoehtoja. Tämä ohje on liisalla.blogspot.fi blogista, jossa näyttää olevan paljon mielenkiintoista!
2.5dl vaaleaa
riisijauhoa
1.25dl
mantelijauhetta
3-4rkl
kaakaojauhetta
1/2tl
leivinjauhetta
1 bataatti 500-600g
1/2dl
maapähkinävoita
0.8dl + 3rkl
hunajaa
2dl alpron
soijajogurttia(käytin kookosmaitoa)
1dl kylmää kahvia
1tl
vaniljaa
2.5dl vadelmia(pakaste)
Koristeeksi kookoskermaa ja muutama pakastevadelma
Kuori bataatti ja
pilko se valmiiksi. Aseta kattilan höyrytysosaan ja anna kypsyä kannen alla. Tällä
välin voit sekoittaa kuivat ainekset keskenään. Kaakaojauhe kannattaa sihdata
siivilän läpi, jotta taikinaan ei jää paakkuja. Laita myös uuni lämpenemään 200
asteeseen.
Kun bataatti on
kypsää, soseuta se yhdessä maapähkinävoin kanssa. lisää hunaja sekaan niin se sulaa lämpimään bataattisoseeseen. Lisää seokseen soijajogurtti tai kookosmaito kahvi ja vanilja.
Yhdistä seokset ja
kaada taikina irtopohjavuokaan(halk.24cm). Lisää päälle
vadelmat ja loput 3rkl hunajasta. Tasoita pintaa ja siirrä uuniin keskitasolle. Paista 45min
ajan.
Rakenne tiivistyy
jäähtyessään, joten kannattaa malttaa jopa seuraavaan päivään.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti