tiistai 3. maaliskuuta 2015

Bataatti-maapähkinäbrowniet

Leipomiset on nykyään aika haasteellisia ja mielenkiintoisia, koska haluan tehdä sellaista mitä voin itsekin syödä. Kaikki ohjeet jotka ovat maidottomia,munattomia ja gluteenittomia kiinnostavat. Mutta en halua tehdä mitään dieettiherkkuja vaan kaikille maistuvia vaihtoehtoja. Tämä ohje on liisalla.blogspot.fi blogista, jossa näyttää olevan paljon mielenkiintoista!
 
Bataatti-Maapähkinävoi Browniet
2.5dl vaaleaa riisijauhoa
1.25dl mantelijauhetta
3-4rkl kaakaojauhetta
1/2tl leivinjauhetta
1 bataatti 500-600g
1/2dl maapähkinävoita
0.8dl + 3rkl hunajaa
2dl alpron soijajogurttia(käytin kookosmaitoa)
1dl kylmää kahvia
1tl vaniljaa
2.5dl vadelmia(pakaste)

Koristeeksi kookoskermaa ja muutama pakastevadelma
Kuori bataatti ja pilko se valmiiksi. Aseta kattilan höyrytysosaan ja anna kypsyä kannen alla. Tällä välin voit sekoittaa kuivat ainekset keskenään. Kaakaojauhe kannattaa sihdata siivilän läpi, jotta taikinaan ei jää paakkuja. Laita myös uuni lämpenemään 200 asteeseen.
Kun bataatti on kypsää, soseuta se yhdessä maapähkinävoin kanssa. lisää hunaja sekaan niin se sulaa lämpimään bataattisoseeseen.  Lisää seokseen soijajogurtti tai kookosmaito kahvi ja vanilja.
Yhdistä seokset ja kaada taikina irtopohjavuokaan(halk.24cm). Lisää päälle vadelmat ja loput 3rkl hunajasta. Tasoita pintaa ja siirrä uuniin keskitasolle. Paista 45min ajan.
Rakenne tiivistyy jäähtyessään, joten kannattaa malttaa jopa seuraavaan päivään.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti