torstai 5. syyskuuta 2013

Viljaton näkkileipä

Viljaton siemennäkkileipä (gluteeniton)
3 pellillistä

4 dl auringonkukan siemeniä
4 dl seesamin siemeniä
1,5 dl  mantelijauhetta
1rkl psylliumjauhetta
3 dl gluteenittomia kaurahiutaleita tai kvinoahiutaleita
2 dl pellavan siemeniä
2 dl kurpitsan siemeniä
2 tl suolaa
12 dl kylmää vettä

Sekoita kaikki aineet ja anna turvota noin puoli tuntia. Levitä taikina kolmelle uunipellille leivinpaperin päälle tasaisesti. Laita kaikki pellit uuniin yhtäaikaa, 180 C kiertoilmauunissa n. 20 min. Sitten leikkaa pizzaleikkurilla pellillä näkkärinpalat sopiviksi. Paista edelleen n. 20 min (yhteensä siis 40 min). Voit jatkaa paistamista jos haluat näkkäristä ihan kuivaa tai ottaa aikaisemmin jos haluat pehmeämpää.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti