Sieni-pekonipiirakka
Pohja:
100g voita
3,5dl gluteenittomia kaurajauhoja
1 tl suolaa
10g hiivaa
0,75dl vettä
Täyte:
3 dl metsäsieniä ( valmiiksi käsitelty ja hienonnettu)
1 sipuli
70g pekonia
1tl suolaa
0,5tl mustapippurirouhetta
Timjamia
150g savujuustoa(esim.kippari)
0,5dl persiljaa hienonnettuna
Nypi pehmeä voi jauhojen ja suolan kanssa murumaiseksi.lisää vesi johon hiiva on liotettu. Sekoita taikina tasaisesti.
Taputtele taikina piirakkavuoan tai irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille.
Kuutioi pekoni ja paista se rapeaksi pannulla. Freesaa kuutioitu sipuli ja hienonnetut sienet. Mausta suolalla ja pippurilla sekä kuivalla tai tuoreella timjamilla. Anna seoksen jäähtyä hetken pannulla. Lisää sekaan raastettu tai kuutioitu juusto. Sekoita kerma ja muna keskenään.
Laita pekoni-sieni-sipuli-juusto täyte pohjan päälle. Ripottele pinnalle persiljaa. Kaada päälle muna-kermaliemi.
Paista 200 asteessa 30 min.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti