torstai 29. lokakuuta 2015

Chiasiemenvanukkaat purkissa

Purkkiruokaa olisi tarjolla! Pienellä etukäteisvalmistelulla saat päivän kiireiseen hetkeen hyvän, terveellisen ja hyvin nälkää karkottavan pikaruoan. Sopii aamupalaksi, evääksi tai mihin vaan.

Tässä kaksi esimerkkiä, makuja voi muokata oman mielen mukaan.


Lakritsi-mustikkachiavanukas purkissa

1 dl vettä+ 1 dl kookosmaitoa
TAI
2 dl kaura- tai mantelimaitoa
1-2 tl lakritsinjuurijauhetta
2 tippaa steviaa (tai 2 tl hunajaa)
3 rkl chiansiemeniä
(0,5dl riisiproteiinijauhetta)

2 dl mustikoita

Laita kaikki muut aineet purkkiin paitsi mustikat. Ravista aineet purkissa sekaisin. Anna purkin levätä ainakin 15min. Voit välillä ravistaa sitä jotta kaikki aineet sekoittuvat hyvin. Chiansiemenet "geeliytyvät" ja tekevät nesteestä vanukasmaisen. Jos otat purkin evääksi niin lisää jäiset mustikat jo alussa sekaan. Muuten lisää mustikat valmiin vanukkaan päälle.


Kanelinen chiavanukas purkissa  

1 dl vettä+ 1 dl kookosmaitoa
TAI
2 dl kaura- tai mantelimaitoa
1tl ceylonin kanelia
1 tl aitoa vaniljaa
1 rkl rusinoita
3 rkl chiansiemeniä
(0,5dl hera- tai riisiproteiinijauhetta)
1 banaani tai omena

Kuutioi omena tai banaani. Laita kaikki aineet n. 4-5 dl purkkiin. Ravista aineet purkissa sekaisin. Anna purkin levätä ainakin 15min. Voit välillä ravistaa sitä jotta kaikki aineet sekoittuvat hyvin. Chiansiemenet "geeliytyvät" ja tekevät nesteestä vanukasmaisen. Lisää valmiin vanukkaan päälle hedelmiä koristeeksi.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti