torstai 29. lokakuuta 2015

Päärynä-avokadokakku (raakakakku)

Tämä kakku sai idean ihan siitä että päärynä ja avokado tuntuvat olevan hyvä makupari. Sen olen maistanut smoothiessa ja joskus teen ihan pelkkää päärynä-avokado-sitruunamoussea ja on ihan tosi hyvää!Ohjetta olen hionut muutaman kerran ja ehkä tämä on sellainen jonka voisi julkistaakin,koska siitä vieraatkin ovat kovasti tykänneet.

Päärynä-avokadokakku (raakakakku)
18cm vuoka

Pohja:
4 dl cashewpähkinöitä
0,5dl manteli- tai pähkinävoita (sokeriton,suolaton)
0,5 dl hunajaa

Täyte:
2 isoa avokadoa
1 päärynä
2 banaani
3 rkl hunajaa
0,5 sitruunan mehu
2rkl psylliumia
1dl sulaa kookosöljyä tai kaakaovoita


Päälle: 
2 päärynää
0,5 sitruunan mehu
0,5 dl pehmeitä taateleita
1 tl kanelia

Valmista pohja. Hienonna cashewpähkinät ja sekoita joukkoon hunaja ja pähkinä- tai mantelivoi. Sekoita tiivis massa.
Painele pohjataikina halkaisijaltaan 18cm irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. 
Valmista täyte. Kuori päärynä ja purista sitruunamehu. Sulata kookosöljy tai kaakaovoi vesihauteessa. Soseuta kaikki täytteen ainekset tehosekoittimessa sileäksi ja kaada täyte  pohjan päälle.
Laita kakku pakkaseen vähintään 3 tunniksi.
Valmista päällinen. Kuori ja kuutioi tai viipaloi päärynät. Poista taateleista kivet. Säästä toinen päärynä kuutioina tai viipaleina erikseen ja laita muut aineet toisen päärynän kanssa tehosekoittimeen ja soseuta kastikkeeksi. Asettele päärynä viipaleina tai kuutioina kakun päälle ja levitä kastike siihen päälle. Voit tarjota kastikkeen myös erikseen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti