torstai 8. lokakuuta 2015

Lime- avokadokakku

Meillä kaksivuotiaan herkkua on ehdottomasti avokado. Sitä hän voisi syödä missä vaan ja milloin vaan. Joten kun näin Virpi Mikkosen Kiitos hyvää- kirjassa avokadokakun ohjeen niin tiesin että sitäteen Luukaksen synttäreille. Ja kyllähän sankari tykkäsi. Minusta kakku oli oikeasti niin hyvää että teen sitä mielellään toistekin.(sattumoisin meillä ei yleensä ole ylimääräisiä avokadoa, kun ne tulee syötyä niin nopeasti...)


Lime- avokadokakku

Pohja:
5dl manteleita
6rkl pähkinävoita
5rkl hunajaa
6rkl raakakaakaojauhetta
ripaus merisuolaa

Täyte:
2isoa avokadoa
2 banaania
0,5dl limemehua
1rkl raastettua limenkuorta
0,5dl vaniljajauhetta
0,5dl kaakaovoita
2rkl kookosöljyä
3-5rkl hunajaa

pinnalle:raakakaakaojauhetta
limenkuorta
limeviipaleita

Hienonna pohjan mantelin tehosekoittimessa muruksi. Lisää muut aineet ja soseuta tasaiseksi massaksi.Painele pohjataikina irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille.
Kuori avokadot ja banaanit. Soseuta ne tehosekoittimessa ja lisää muut aineet paitsi kaakovoi ja kookosöljy. Sulata kaakaovoi ja kookosöljy ja lisää ne täytteeseen. Lisää halutessasi makeutta hunajalla. Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä seuraavaan päivään jääkaapissa tai pakastimessa ainakin tunti.


1 kommentti:

  1. Tuo kakun käyte pelkästään on jo hyvää. Jälkiruoaksi kätevä tehdä valmiita annoksia laseihin.

    VastaaPoista