perjantai 18. lokakuuta 2013

Täytekakkupohja

Perinteiseen täytekakkupohjaan ei yleensä laiteta öljyä,mutta olen todennut että tällä ohjeella saa tukevamman täytekakkupohjan joka ei murene täyttäessä. Leivinjauhetta ei tarvitse kun vatkaa munat ja sokerit hyvin. Painomitoilla saa aina tasalaatuisen pohjan,sillä esim.kananmunien koko vaihtelee paljon.





Täytekakkupohja

330g munaa
230g sokeria
210g vehnäjauhoa+
30g kaakaojauhetta TAI

240g vehnäjauhoa
100g rypsiöljyä

Vatkaa munat ja sokerit kuohkeaksi n.7 min koneella. Lisää öljy lorottaen sitä taikinaan pienemmällä teholla vatkaten. Lisää jauhot siivilän läpi ja sekoita nopesti ja huolellisesti.kuitenkin varoen ettei taikina laskeudu. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan(esim.halk.24-27cm irtopohjavuoka.)
Paista 175 asteessa 1 tunti

2 kommenttia:

  1. Kiitos vinkistä! Taidanpa kokeilla öljyä kakkupohjaan. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva! Tässä on tärkeää että munat ja sokeri vatkataan todella kuohkeaksi, itse teen sen yleiskoneella. Aina on onnistunut pohja ilman leivinjauhetta. Kerro sitten mitä tykkäsit:)

      Poista