Minulle on jotenkin jäänyt vieraaksi kurpitsat ja sen käyttö. Kesäkurpitsaa käytän paljon mutta tavallista kurpitsaa en varmaan koskaan. Nyt ajattelin tehdä siitä keittoa.
Yksinkertaista ja hyvää.
Kurpitsakeitto
50g voita
1 sipuli
1-2 valkosipulinkynttä
3 porkkanaa
puolikas isosta kurpitsasta(n.700g)
vettä
2 dl maitoa
suolaa
Kuori ja pilko kasvikset. Sulata voi ja paahda sipulia, valkosipulia ja kurpitsakuutioita kattilan pohjalla. Lisää porkkanat ja vettä niin että kasvikset peittyy. Keitä kypsäksi. Kaada osa keitinliemestä talteen . Soseuta ja lisää maito. Lisää keitinlientä, kunnes keitto on sopivan sakeaa. Mausta suolalla.
Tarjoile kurpitsansiementen kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti