maanantai 14. lokakuuta 2013

Auringonkukansiemen-kauraleipä

Vehnätön kauraleipä onnistui yllättävän hyvin. Tässä leivässä on paljon siemeniä, se tekee tästä todella hyvän makuisen. Vaihdoin kaikki jauhot kauraan hiutaleina ja jauhoina,lisäksi laitoin mantelijauhoa. Psyllium auttaa leipää pysynään kasassa,sitoo taikinaa koska tähän ei tule vehnästä taikinasitkoa.



Auringonkukansiemen-kauraleipä

250g vettä
380g auringonkukansiemeniä
100g pellavansiemeniä
30g seesaminsiemeniä

600g vettä
50g tuorehiivaa
500g kaurahiutaleita
150g kaurajauhoa
100g mantelijauhoa
30g psylliumjauhetta
25g suolaa

Laita vesi ja siemenet likoamaan yön ajaksi tai n.6tunniksi.
Jatka taikinaa lisäämallä sekaan kaikki muut aineet paitsi suola. 
Vaivaa taikinaa yleiskoneella muutama minuutti.  Lisää sekaan suola ja vaivaa taikinaa vielä 5minuuttia. 
Taikina on tarttuvaa ja jäykkää.
Muotoile taikinasta 2 pötköä kaurajauhon tai-hiutaleiden päällä. 
Laita leivät leipävuokiin ja anna kohota 2 tuntia.
Lämmitä uuni 200 asteeseen.laita leivät uuniin ja laske lämpö 175 asteeseen. Paista 1tunti ja ota leivät vuoista ja paista vielä puoli tuntia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti