tiistai 1. lokakuuta 2013

Lihapullat

Näitä lihapullia tein sillä ajatuksella että osan taikinasta jätän maustamatta suolalla ja teen niistä vauvalle lihapullia sormin syötäväksi. Kokeilun myös miten teen tavallista kiinteämpiä lihapullia ja jätin kokonaan nesteen pois.laitoin taikinaan porkkanaraastetta jonka hienonsin vielä monitoimikoneen leikkuuterällä ihan hienoksi kuten koko taikinan.

Luukaksen lihapullat 
600g (naudan paisti)jauhelihaa
1 sipuli
1 porkkana
1 dl kaurahiutaleita
2 kananmunaa
(2 tl suolaa)
1 rkl pizzamaustetta
1rkl pippurisekoitusta

Raasta porkkana. Laita pirkkana ja sipuli monitoimikoneen kulhoon ja hienonna ihan silpuksi. Lisää kaurahiutaleet ja liha.. Sekoita terällä massaksi mausteiden kanssa. 
(Jos otat erikseen suolattomia,niin ota taikinaa tässä vaiheessa erikseen)
Lisää suolaa.
Pyörittele pyöreiksi tai soikeiksi lihapulliksi. 
Paista 200 asteessa 15 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti