lauantai 5. helmikuuta 2011

Jauheliha-kesäkurpitsamoussaka


Jauheliha- kesäkurpitsamoussaka

1 iso munakoiso
2 kesäkurpitsaa

jauhelihakastike
1 sipuli
2 porkkanaa
puolikas paprika
1tlk (70g) tomaattisosetta
3rkl öljyä
3dl vettä
(2 valkosipulin kynttä murkattuna)
400g tomaattimurskaa
400g (naudan paisti)jauhelihaa
basilikaa, oreganoa
1tl suolaa tai kasvisliemikuutio
ripaus mustapippuria

Hienonna sipuli ja kuutioi paprika ja porkkana. Hauduta kasviksia(ja valkosipulia) ja tomaattisosetta öljyssä. Lisää vesi, tomaattimurska ja ruskistettu jauheliha. Mausta. Hauduta miedolla lämmöllä n.30-40min.

juustokastike:
50g margariinia tai voita
0,5dl vehnäjauhoja
5dl maitoa
0,5tl suolaa
ripaus musta- tai valkopippuria
1dl juustoraastetta tai 50g sulatejuustoa

Sulata rasva pannulla. Lisää jauhot sekoittaen. Lisää neste vähitellen hyvin sekoittaen ja keitä, kunnes kastike saostuu. Kypsennä miedolla lämmöllä n. 5 minuuttia. Mausta. Lisää juusto.

Lisäksi:
2 tomaattia
50g juustoraastetta

Lado uunivuokaan munakoiso-kesäkurpitsaviipaleita vuorotellen jauhelihakastikkeen kanssa. Lisää päällimmäiseksi juustokastike. Voit paistaa ruokaa aluksi n.30-40 minuuttia 200asteessa ja lisätä sitten tomaattiviipaleet ja juustoraasteen ruoan päälle. Paista sitten vielä 10min. Tai lisää heti ennen paistamista tomaattiviipaleet ja juusto ja paista sitten n.45min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti