lauantai 5. helmikuuta 2011

Punakaalisalaatti


Punakaalisalaatti
(8 annosta lisäkkeenä ja 4 annosta pääruokana)

400g punakaalia
ripaus suolaa
puolen sitruunan mehu
2rkl tahinia(seesaminsiementahnaa)
1rkl hunajaa
ripaus mustapippuria
0,5 ruukkua tammenlehtisalaattia tms.
0,5 ruukkua jää- tai ruukkusalaattia
1 avokado+ puolen sitruunan mehu

Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi ja laita isoon kulhoon. Ripottele päälle vähän suolaa ja purista sitruunamehua. Hiero tai puristele kaalia kulhossa, kunnes se pehmenee ja siitä alkaa irrota nestettä. Sekoita joukkoo thini, hunaja ja mustapippuri.
Revi salaatinlehdet ja sekoita joukkoon.
Kaiverra kypsästä avokadosta sisus ja kuutioi se. Ripottele päälle sitruunamehua tummumisen estämiseksi.
Asettele kaali-salaattisekoitus kulhoon tai lautaselle ja lisää päälle avokadokuutiot.


Jos haluat salaatista ruokaisamman niin valmista punakaalisalaatti yllä olevan ohjeen mukaan ja lisää siihen
300-400g broilerin fileesuikaleita
10 kirsikkatomaattia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti