keskiviikko 30. joulukuuta 2009

täytekakkupohja

Tässä sokerikakkutaikinan ohje täytekakkua varten.

6 munaa
3dl sokeria
1,5tl leivinjauhetta
3dl vehnäjauhoa

Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Muna-sokerivaahtoa saa vatkata kovaa ja kauan! Voit kokeilla vaahdon riittävää kuohkeutta piirtämällä kahdeksikkoa vaahdon pintaan jos pystyt tekemään sen ennen kuin vaahto laskeutuu, se on tarpeeksi kuohkeaa. Sekoita kuivat aineet ja lisää siivilän läpi taikinaan. Sekoita varovasti ettei vaahto laskeudu, mutta huolellisesti ettei taikinaan jää jauhopaakkuja.

Voitele kakkuvuoka rasvalla ja jauhota se hyvin korppujauhoilla tai mannasuurimoilla. Kaada taikina vuokaan.

Paista 175 asteessa n.45-60 min. Paistamisen lopulla voit estää pinnan liiallisen ruskistumisen laittamalla leivinpaperin kakun päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti