keskiviikko 30. joulukuuta 2009

Puolukkajäädyke


Puolukkajäädyke on raikas jälkiruoka, ja koristelemalla sitä vielä pipareilla siitä saa oikein jouluisen. Harmi etten jouluna ottanut kuvaa hienommin koristellusta jäädykkeestä.

Puolukkajäädyke

250g maitorahkaa
1-1,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 kpl keltuainen
2,5dl puolukkasurvosta
2dl kuohukermaa

Sekoita rahka, sokerit ja keltuainen. lisää puolukkasurvos. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää varovasti muiden aineiden sekaan.
Kaada seos kylmällä vedellä huuhdeltuihin pakastuksen kestäviin annoskippoihin tai kakkuvuokaan. Vuoraa kakkuvuoka kelmulla, niin jäädyke irtoaa paremmin.

Peitä jäädyke foliolla ja laita pakkaseen ainakin viideksi tunniksi.

Ota jäädyke huoneenlämpöön n. puoli tuntia ennen tarjoilua. Kumoa tarjoilulautaselle ja koristele puolukoilla ja kinuskikastikkeella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti