maanantai 9. marraskuuta 2015

Suklaa-mustikkaraakakakku

Isänpäiväksi tein raakakakun, johon tein kaksi kerrosta, toinen suklaatäytteellä ja toinen mustikkatäytteellä. Pohja ja väli tuli kaurahiutaleista, taateleista ja pähkinävoista. Makeutukseen käytin tällä kertaa koivusokeria siis ksylitolia. Ksylitolissa on pienempi glykeeminen indeksi kuin tavallisessa sokerissa. Se siis nostaa verensokeria vähemmän. Ksylitolia on helppo käyttää leivonnassa makeutukseen koska se on rakenteeltaan ja maultaan tuttua. Sillä on myös muita hyviä ominaisuuksia, jotka on tulleet tutuiksi esim.pastillien ja purkan käytössä.
Lisätietoa koivusokerista voit lukea täältä.

Suklaa-mustikkaraakakakku

pohja:
6dl kaurahiutaleita
1 dl pähkinävoita
10 pehmeää taatelia
2 rkl kookosöljyä

Suklaatäyte:
2dl kookosmaitoa
1 banaani
1 dl raakasuklaamassaa( sulatettuna)
1 rkl kanelia
2 rkl koivusokeria
0,5 dl kookosöljyä
0,5 dl chiansiemeniä (vaaleita)

mustikkatäyte:
2dl kookosmaitoa
1 banaani
2dl mustikkaa
0,5 dl chiansiemeniä(vaaleita)
1 dl kookosöljyä
3 rkl koivusokeria

Jauha kaurahiutaleet hienoksi tehosekoittimessa tai monitoimikoneessa. Pilko hieman taateleita ja lisää muiden pohjan aineiden kanssa kauraan. Painele pohjamassasta puolet irtopohjavuoan pohjalle.
Sulata raakasuklaamassa ja kookosöljy suklaatäytettä varten. Soseuta kaikki suklaatäytteen aineet keskenään. ja kaada pohjan päälle vuokaa.Laita kakku hyytymään pakkaseen n. puoleksi tunniksi.
Sulata kookosöljy mustikkatäytettä varten. Soseuta kaikki mustikkatäytteen aineet sekaisin.
Levitä loput pohjamassasta pakkasessa jähmettyneen suklaamassan päälle. Kaada sitten siihen päälle mustikkatäyte ja tasoita.
Anna hyytyä pakkasessa vähintään muutama tunti tai jääkaapissa yön yli.

Koristele marjoilla ja hedelmillä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti