Unohdin ottaa kakusta kunnon kuvaa, joten kuva on nyt jämäpalasta räpsäisty.
Tästä kakusta tulee vähän korkeampi kuin toisesta blogissani olevasta valkosuklaakakusta. Tässä kakussa käytin puolukoiden sijaan mustikoita ja punaherukoita.
Puolukka-Valkosuklaakakku
250g pipareita
100g voita
300g vispikermaa
200g maitorahkaa
200g tuorejuustoa, maustamatonta
100g (1,5dl)tomusokeria
0,5 dl sitruunamehua
100g valkosuklaata
12g (6kpl) liivatelehtiä
Päällinen:
5 dl puolukoita
2dl glögitiivistettä
1 dl vettä
6g (3kpl) liivatelehteä
Liota täytteen liivatelehdet kylmässä vedessä n. 10min.
Hienonna piparit ja sekoita sulan voin kanssa.
Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Painele pipari- voimuru vuoan pohjalle.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää rahka, juusto ja sokeri siihen. Sulata valkosuklaa vesihauteessa tai mikrossa ja lisää täytteeseen.
Kuumenna sitruunamehu ja liota puristetut liivatteet siihen. Anna hetkenä jäähtyä. Lisää liivateseos täytteeseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
Kaada täyte piparipohjan päälle ja tasoita pinta.
Anna hyytyä yön yli tai vähintään muutama tunti jääkaapissa.
Valmista kakun puolukkakiille: Liota liivatteet kylmässä vedessä. Laita kakun pinnalle puolukoita. Kuumenna glögitiiviste ja vesi ja liota lionneet liivatteet glögiin. Laita glögiliivateseos puolukoiden päälle varovasti lusikalla.
Anna hyytyä jääkaapissa ennen tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti