maanantai 22. elokuuta 2011

Mustaherukka- sacherkakku

Minusta mustaherukka ja suklaa sopii niin hyvin yhteen että kokeilin sacherkakkupohjaan mustaherukkatäytettä ja sehän maistui hyvin!Suklaakuorrutuksen saaminen siistiksi vaatii vielä harjoittelua, mutta onneksi rouhittu suklaa kakun reunoilla pelasti tilanteen;)


Mustaherukka- sacherkakku

Sacherkakkupohja
150g suklaata (talous)
150g margariinia tai voita
1 dl sokeria
5kpl keltuaisia
2dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
5kpl valkuiaisa
0,5 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta

Kostutukseen:
n. 2dl maitoa
1 rkl kaakaojuomajauhetta

täyte:
3dl mustaherukoita
0,5dl dl sokeria
1,5 dl vispikermaa

Kuorrutus:
200g tummaa suklaata
100g kuohukermaa

koristeeksi:
maitosuklaata rouhittuna
mustaherukoita

Sulata rasva ja suklaa vesihauteessa ja annna jäähtyä.
Vatkaa sokeri ja keltuaiset vaahdoksi.
Lisää joukkoon keskenään sekoitetut vehnäjauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe vuorotellen suklaa-rasvaseoksen kanssa.
Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi ja sekoita varovasti taikinaan.
Kaada kakkutaikina tasapohjaiseen voideltuun ja korppujauhotettuun kakkupohjaan.
Paista 175 asteessa n. 1 tunti.

Anna jäähtyä ennen kuin halkaiset kakun kolmeen osaan.

Vispaa kerma vaahdoksi ja sekoita survottujen mustaherukoiden kanssa. Mausta sokerilla.
Kokoa kakku puhtaaseen irtopohjavuokaan. Kostuta alin kakkulevy maitokaakaolla. Levitä pohjalle mustaherukkatäyte. Tee toinen väli samoin.
Kostuta päällimmäinen kakkupohja.
Peittele kakku ja laita jääkaappiin maustumaan seuraavaan päivään.
Sivele kakun pinta kauttaaltaan mustaherukkahyytelöllä tai siivilän läpi paseeratulla mustaherukkahillolla, niin että pinta jää sileäksi.

Valmista kuorrutus sulattamalla suklaa vesihauteessa. Sekoita suklaaseen kerma ja sekoita sileäksi.

Valuta kuorrutus kakun pintaan ja levitä nopeasti kakun pinnalle ja reunoille. Nostele ylimenevä kuorrutus kakun reunaan.

Voit laittaa kakun reunaan rouhittua suklaata.
Koristele esimerkiksi tuoreilla mustaherukoilla tai suklaakoristeilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti