maanantai 22. elokuuta 2011

Marjapavlova

Yksinkertainen, mutta hieman erilainen kuin muut kakut. Pavlova on marenkipohjan päälle kasattu kakku. Pohjan voi tehdä hyvin etukäteen ja kerma ja marjat laitetaan kakkuun juuri ennen tarjoilua.


Marjapavlova

4 valkuaista
2,5dl sokeria
2tl maissitärkkelystä(maizena)
1tl etikkaa tai sitruunamehua

Päälle:
1 dl kuohukermaa
1 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
(marjoja tai hedelmiä)

Erottele valkuaiset ja keltuaiset. Vatkaa valkuaisia kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sokeria pikkuhiljaa vatkauksen aikana. Vatkaa niin että vaahdosta tulee niin kova että voit kääntää vaikka kulhon ylösalaisin ekä vaahto valu kulhosta. Lisää maizena siivilän läpi koko ajan vatkaten. Lisää lopuksi etikka tai sitruunamehu. Levitä marenki leivinpaperille halkaisijaltaan n. 24 cm ympyrään.

Paista 100 asteessa n. 1,5-2 tuntia. Marengin tulee olla päältä rapea ja sisältä hiukan sitkeä.

Vatkaa kerma ja vaahtoutuva vaniljakastike erikseen ja sekoita yhteen. Levitä marenkipohjalle juuri ennen tarjoilua. Koristele marjoilla tai hedelmillä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti