maanantai 20. joulukuuta 2010

Polkakakku


Polkakakku (mintun mukainen hyytelökakku)

n.180g kaurakeksejä tai muita keksejä
75g voita tai margariiniä

200g kuohukermaa tai vispicremeä
200g rahkaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
70g polka(tai muita minttu-)karkkeja(ja 100g suklaata)
6 liivatelehteä
0,5dl vettä
0,5dl sokeria

koristeluun:
polkakarkkeja, suklaakarkkeja

Hienonna keksit murskaksi ja sekoita niihin sulatettu rasva. Painele keksimuru-rasvaseos irtopohjavuoan pohjalle. Anna jähmettyä jääkaapissa täytteen valmistuksen ajan.Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita siihen rahka ja tuorejuusto sekä murskatut minttukarkit.(Lisää halutessasi sulatettu suklaa.) Purista lionneista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liota ne kuumaan veteen. Sekoita liivateliemi täytteeseen. Maista täytettä ja lisää halutessasi minttukarkkeja ja sokeria. Kaada täyte vuokaan keksimurupohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään muutama tunti.
Koristele kakku kokonaisilla tai rouhituilla karkeilla haluamallasi tavalla.


Vinkki:
Halutessasi voit sulattaa osan polkakarkeista rouhittuna kuuman liivateliemen sekaan ja sekoittaa sitten täytteeseen.

1 kommentti: