perjantai 10. joulukuuta 2010
Perinteiset piparkakut
Pipariohjeita on varmasti yhtä monta kuin tekijääkin. Minä tykkään tehdä niin että keitän mausteet sokerin ja rasvan kanssa. Silloin maut tulevat hyvin esille.
Perinteiset piparkakut
225g voita
2dl sokeria
1,5dl siirappia
3tl piparkakkumaustetta
2 kananmunaa
n.8dl vehnäjauhoja
2tl soodaa
Kiehauta rasva, sokerit ja piparkakkumauste. Jäähdytä vatkaamalla kylmävesihauteessa. lisää munat yksitellen hyvin sekoittaen. Sekoita sooda jauhoihin ja lisää jauhot taikinaan vatkaamalla. Laita taikina jääkaappiin väh. vuorokaudeksi.
Leivo ohuita pipareita ja paista 200 asteessa n.5-8min.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti