torstai 14. lokakuuta 2010

Välimeren leipäsarvi

Kun piilottaa leivän väliin oliivia ja aurinkokuivattua tomaattia niin ei leivänpäällisiä enää tarvitse. Leipä sopii hyvin keiton tai salaatin kaveriksi tai sellaisenaan kahvipöytään. Ohjeesta voi leipoa myös patongin muotoon.

Välimeren leipäsarvi 2 leipää

5dl tomaattimehua tai vettä
20g tuorehiivaa
1tl sokeria
1dl kauralesettä
8-9dl täysjyvävehnäjauhoja
2rkl aurinkokuivattujen tomaattien säilöntäöljyä
1 rkl tuoretta silputtua rosmariinia tai 1tl kuivattua
1 rkl tuoretta silputtua timjamia tai 1tl kuivattua
1tl suolaa

täyte:
1dl silputtua öljyyn säilöttyjä aurinkokuivattuja tomaatteja
1dl silputtuja oliiveja
1dl hienoksi raastettua parmesaania

päälle: vehnäjauhoja ja kauralesettä

Kuumenna tomaattimehu tai tai laita kädenlämpöinen vesi yleiskoneen kulhoon. lisää hiiva,sokeri ja kauralese. Sekoita hetki.
Lisää puolet jauhoista ja vaivaa keskinopeudella n. viisi minuuttia. Lisää öljy ja yrtit. Vaivaa muutama minuutti.
Lisää viimeiseksi suola ja vaivaa vielä viisi minuuttia tai kunnes taikina on todella kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoista.
Kohota taikina kaksinkertaiseksi peitettynä vedottomassa paikassa 45-60min.
Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja jaa kahteen osaan.
Kauli pala suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä puolet täytteestä levylle ja kääri tiiviiksi rullaksi ja taivuta se sarven muotoon.
Nosta leipä pellille ja tee leipään terävällä veitsellä viiltoja. Ripottele pinnalle jauhoja ja leseitä.
Tee toinen leipä samoin.
Kohota leipiä liinan alla 30min.
Kuumenna uuni 230 asteeseen ja suihkauta uuniin halutessasi vettä.
paista 5min.
Alenna uunin lämpö 200 asteeseen ja paista vielä 30min.
Jäähdytä ritilällä peittämättä niin saat rapean pinnan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti