lauantai 13. helmikuuta 2010
Myslileipäset
Myslileipäset n.15kpl
4dl mysliä
2,5dl kiehuvan kuumaa vettä
1dl kädenlämpöistä vettä
25g tuorehiivaa
1,5tl suolaa
5-6dl vehnä- tai hiivaleipäjauhoja
3rkl öljyä
Kaada kiehuvan kuuma vesi myslin päälle. Anna myslin pehmetä sen aikaa että seos jäähtyy kädenlämpöiseksi. Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää hiiva-vesi taikinaan. Lisää suola ja vaivaa jauhot vähitellen taikinaan. Jätä hiukan jauhoja leivontaan. Vaivaa öljy taikinaan.
Kohota taikinaa peiteltynä lämpimässä paikassa vähintään 30min. Jaa taikina 15 osaan ja pyörittele sämpylöiksi. Litistä sämpylöistä pellille litteitä leipäsiä. Anna leipästen kohota n.30min.
Paista 225 asteessa n.8-10min.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti