lauantai 13. helmikuuta 2010

Myslileipäset


Myslileipäset n.15kpl

4dl mysliä
2,5dl kiehuvan kuumaa vettä
1dl kädenlämpöistä vettä
25g tuorehiivaa
1,5tl suolaa
5-6dl vehnä- tai hiivaleipäjauhoja
3rkl öljyä

Kaada kiehuvan kuuma vesi myslin päälle. Anna myslin pehmetä sen aikaa että seos jäähtyy kädenlämpöiseksi. Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää hiiva-vesi taikinaan. Lisää suola ja vaivaa jauhot vähitellen taikinaan. Jätä hiukan jauhoja leivontaan. Vaivaa öljy taikinaan.
Kohota taikinaa peiteltynä lämpimässä paikassa vähintään 30min. Jaa taikina 15 osaan ja pyörittele sämpylöiksi. Litistä sämpylöistä pellille litteitä leipäsiä. Anna leipästen kohota n.30min.
Paista 225 asteessa n.8-10min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti