Omenapai
175g voita
3,5dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1dl kermaa
1dl rahkaa
n.1,5kg omenoita
2,5dl fariini tai tavallista sokeria
2tl kanelia
3/4 dlvehnäjauhoja
1 dl vettä
Nypi voi ja kuivat aineet sekaisin.Vatkaa kerma ja sekoita rahkan kanssa. Sekoita kerma-rahka voi-jauhomuruun ja sekoita taikina tasaiseksi. Pyörittele paloksi ja laita kelmun sisällä jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.
Kuutioi omenat (poista siemenkodat). Laita kaikki täytteen aineet sekaisin kattilaan ja keitä n. 20min.
Kauli taikinasta kaksi ympyrää ja laita toinen voidellun vuoan pohjalle ja reunoille. Kaada täyte pohjan päälle ja laita toinen taikinaympyrä kanneksi. Pistele haarukalla reunoista taikina yhteen. Pistele taikinaa päältä haarukalla.
Paista 200 asteessa 45min.
Tarjoa lämpimänä vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti