keskiviikko 20. marraskuuta 2013

Suklaapiparit (gluteeniton)

Joulun aika on meillä aina ollut pikkuleipien aikaa. Muulloin minä en niitä oikeastaan tee. Kun maha on täynnä hyvää ruokaa,ei leivonnaisia paljon kaipaakaan. Piparit kuuluu ehdottomasti joulun aikaan ja kotitekoisena. Piparimökkiin voi tehdä minkä taikinan vaan koska sitä ei koskaan syödä:)
Tänä jouluna yritän mennä mahdollisimman vähällä vehnällä,koska vatsani ei sitä kestä joten kaurapipareiden ohje oli haussa. Todennäköisesti ne onnistuu myös tavallisella ohjeella kaurajauhoista. Tein nyt tällaisia suklaapipareita jotka on oikeastaan piparin ja kaurakeksin välimuoto.

Suklaapiparit n.20kpl

4dl kaurajauhoja(gluteenitonta)
0,5dl sokeria
0,5 tl suolaa
0,5tl vaniljajauhetta
2tl piparkakkumaustetta
100g tummaa suklaata
0,5dl siirappia
1 muna
3/4dl oliiviöljyä

Hienonna suklaa muruksi. Sekoita se kuivien aineiden joukkoon. Lisää taikinaan siirappi ja kananmuna ja sekoita hyvin. Lisää lopuksi öljy hyvin sekoittaen ja vaivaa taikina käsin.
Kauli pöydälle kaurajauhojen kanssa ohueksi levyksi. Ota muotilla pipareita.
Paista 175 asteessa 10-12 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti