Piparien leivonta jatkuu..tällä ohjeella saa perinteisen oloisia pipareita,rapeita ja ohuita. tattari ei maistu ollenkaan. Taikinaa oli helppo leipoa.
Tattaripiparit n. 30kpl
1dl sokeria(esim. kookossokeri sopii hyvin)
1dl siirappia
2tl inkivääriä
3tl ceylonin kanelia
100g voita tai kookosöljyä
1 muna
4 dl tattarijauhoja
1 tl soodaa
Kiehauta kattilassa sokerit ja mausteet. Lisää rasva ja anna sulaa sekaan. Anna taikinan vähän jäähtyä ennen munan lisäämistä- Sekoita sooda jauhoihin ja lisää jauhot vatkaimella sekoittaen taikinaan.
Anna taikinan tejeytyä jääkaapssa seuraavaan päivään. Ota taikinasta pala ja vaivaa pehmeäksi ennen kaulimista. Kauli ohueksi ja ota muotilla pipareita.
Paista 200 asteessa n. 5min.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti