keskiviikko 3. kesäkuuta 2015

Snickersin makuinen raakasuklaa

 Välillä on hauska kokeilla eri makuisia raakasuklaaversioita matkien valmiita suklaapatukoita. Nyt kokeilin jo toisen kerran snickersmakua, koska jotenkin pähkinän,toffeen ja suklaanyhdistelmä maistuu vaan hyvälle. Ja kylläpäs tämä oli makeaa, lähtee makean nälkä varmasti vaikka tässä ei ole mitään lisättyä sokeria. Kaikki makeutus tulee hunajasta ja taateleista.

Snickersin makuinen raakasuklaa


Pohja:
1 dl maapähkinävoita
2 rkl hunajaa
2 rkl mantelijauhetta
1/10 tl suolaa (jos maapähkinävoisi on suolatonta)


täyte:

8 kpl taateleita (Medjoul, tai 12 pehmeää kuivattua)
1 rkl kookosöljyä (sulatettuna)
1 rkl vettä
1/6 tl bourbonvaniljajauhe
1/8 tl suolaa


päälle:

1 dl maapähkinöitä (kuorettomia)

suklaakuorrute:

3 rkl kookosöljyä (tai kaakaovoita)
2 rkl hunajaa
3 rkl raakakaakaojauhetta (tai tummaa)



Sekoita pohjan ainekset keskenään. Levitä pohja leivinpaperilla pieneen vuorattuun suorakulmaiseen astiaan. Laita pakkaseen jähmettymään.

Tee täyte soseuttamalla ainekset sauvasekoittimella tai haarukalla. Laita täyte pohjan päälle. Painele massaan maapähkinöitä. Laita pakkaseen siksi aikaa kun teet suklaakuorrutuksen.


Valmista suklaakuorrute sekoittamalla ainekset keskenään vesihauteessa. Lisää makeutusta tarvittaessa. Levitä pohjan ja täytteen päälle. Anna jähmettyä pakkasessa ainakin puoli tuntia.

Leikkaa jähmettynyt levy paloiksi.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti